Body in Progress
Created by Ductime
tekst
DSC4504

VINYASA FLOW YOGA

Vinyasa Flow Yoga is een dynamische vorm van Yoga, waarbij verschillende houdingen in vloeiende opeenvolgende bewegingen aan elkaar worden verbonden op het ritme van de ademhaling (vinyasa). Elementen uit de zonnegroet zijn een steeds terugkerend onderdeel. Er ontstaat een flow omdat je volledig ingaat op de vloeiende stroom van de houdingen en de ademhaling. Hierdoor maak je spanningen en energie vrij.

Een fijne les als je met veel onrust kampt (piekeren, onzekerheid, malende gedachten) kan deze vorm van Yoga goed helpen om ‘uit je hoofd en in je lijf’ te komen omdat de wat zwaardere en dynamische houdingen meer aandacht en inspanning vragen.

MORNING / EVENING FLOW YOGA

Morning / Evening Flow Yoga is een les waarbij passieve verdiepende houdingen (Yin) en krachtige dynamische houdingen (Yang) elkaar afwisselen. Yin yogahoudingen werken meer op de gewrichten en het bindweefsel vooral rond het bekken, heupgebied en de lage rug. Yang yogahoudingen werken meer op het aanspannen van de spieren rondom de botten. We ontwikkelen de innerlijke kracht door los te laten en de uiterlijke kracht om het lichaam te versterken. Door deze twee uitersten te combineren brengen we het lichaam in balans.

Een heerlijke les om even de dagelijkse beslommeringen achter ons te laten en alle aandacht naar binnen te brengen. We werken aan het lichaamsbewustzijn om zo beter om te gaan met de drukte van ons hedendaagse bestaan.